Simit Satmak Ne Kadar Kazandırır?

20-05-2022 17:37
Simit Satmak Ne Kadar Kazandırır?

Simit, Türk insanının her gün değilse de haftada en az birkaç kez yediği, uygun fiyatlı ve doyurucu bir kahvaltı seçeneğidir. Küçükten büyüğe herkesin severek ve bıkmadan tükettiği yiyecek simit,uygun fiyatlı olmasına karşın talebinin yoğun olması nedeniyle satıcısına yüksek cirolar elde ettirebilir. 

Simit satarak geçimini sağlayan bir kişinin, yılın her mevsiminde yüksek satışlar gerçekleştirmesi mümkündür. Yemek kültürümüzde kendine önemli bir yer edinmiş olan simitin, her mevsim alıcı bulması oldukça kolaydır.


Simit Satmak İçin Gerekli Araç Gereçler

Simit satışı için simit arabası dışında bir araç gerece ihtiyaç yoktur. Kalabalık nüfuslu bölgeleri saptamanızın ardından, seyyar bir simit arabası ile satış yapmak için o bölgeye gitmeniz yeterli olacaktır.

Tekerlekli Seyyar Simit Arabası

Yıllardır müşterisini hiç kaybetmeyen, en çok rağbet gören geleneksel lezzetlerden biri olan simit, seyyar simit arabaları sayesinde hemen her yerde alıcısı ile buluşabilmektedir. Sabah saatlerinde biraz daha yoğun bir isteğe tabii olan simit, günün her saati talep görmektedir. Simit arabaları simit dışında diğer unlu mamüllerin (açma, poğaça, halka tatlısı vb.) satışı için de uygundur. Simit arabası standart ölçüleri 56x86, 60x100 olup, isteğe bağlı olarak özel ölçü imalatı da gerçekleştirilebilmektedir.


Simit Arabası ile Satış Yapmak

Türkiye gibi kahvaltı öğününe önem veren ve geleneksel lezzetlerine verilen değeri yıllar boyu koruyan bir coğrafyada, simit satışının size sağlayacağı avantajlar saymakla bitmez. Gelin simit satıcılığının size sağlayacağı bazı avantajlara birlikte değinelim. 

Simit satışı yaz ve kış aylarında ortalama olarak eşit satış miktarı gösteren bir yiyecek olması nedeniyle tüm yıl kar etmenizi sağlayacak bir üründür. Bunun yanında başlangıç maliyeti olarak sayılabilecek simit arabası ve satış için temin edilmesi gereken simit miktarı dışında ek bir maliyete sahip olmayan simit, hızlı tüketilmesi ve doyurucu olması nedeniyle çalışan insanlar ve öğrenciler tarafından ekstra ilgi görmektedir. 


Nerede Simit Satılır?

Simit satışı ülkemizde hemen her yerde yapılmakla birlikte, sabah trafiğinin yoğun olduğu alanlarda satış miktarı iki katına kadar çıkabilmektedir. Sabah saatlerinde insanları uğrak mekanı olabilecek alanlar, insan trafiğinin yoğun olduğu alanlar ve düşük bütçeli kesimin (öğrencilerin) bulunduğu alanlarda simit satışları yoğun olabilmektedir. Simit satışının en yoğun olabileceği alanları, simitçi arabası ile satış yapmanızın kolaylığı adına sizin için sıraladık.

  • Okul Çıkışları
  • İş Merkezlerini Olduğu Alanlar
  • Sahil Kenarları
  • Otobüs Durakları
  • Vapur İskeleleri

 

Simit Satışı Ne Kadar Para Kazandırır?

Simit ve simitçilik ile ilgili her şeye değinmemizin ardından, gelin "Simitçi kaç para kazanır?” sorunuza yanıt bulalım. Simit satışı gerçekleştirilen alanın elde edilen ciroya etkisi büyüktür. Simidin fiyatının 3 tl olması ile birlikte günde ortalama 150 simit satan bir simit satıcısının günlük cirosu 450 TL’dir. Bu da aylık 13.500 TL’ye tekabül etmektedir. Simit arabasında satılan diğer yiyeceklerin de göz önünde bulundurulması gerekirse; açma 3,5 TL günde 50 satıştan günlük 175 aylık 5.250 TL kazandırmakta, poğaça ise 4 TL günde 20 satıştan günlük 80 aylık ise 2.400 TL kazandırmaktadır. Bu ortalama gelir tablosundan yola çıkılarak, simit arabası ile ürün satışı yapan bir satıcının aylık minimum ortalama cirosu 20.000 TL civarıdır.  


Simit Arabası ile Aylık Gelir Tablosu

Ürün

Fiyat

Günlük Ort. Satış miktarı ve Ciro

Aylık Ort. Ciro

Simit

3 TL

150 Satış = 450 TL

13.500 TL

Açma

3,5 TL

50 Satış = 175 TL

5.250 TL

Poğaça

4 TL 

20 Satış = 80 TL

2.400 TL

Total

.

705 TL / Gün

21,015 / Ay

 

Cemko Metal ile Başlangıç Maliyeti

Ort. Simit Arabası Fiyatı

5.000 TL

 

Simit, açma, poğaça vb. ürünleri tedarik etmenin maliyetini ise satış rakamlarının %50’si üzerinden hesaplandığında dahi ilk aydan simit arabası maliyetini amorti etmiş ve üzerine kar ederek 2.karlı ayınıza geçmiş olursunuz :) 

Sokakların vazgeçilmez lezzeti simit, eskimeyen ve eksilmeyen bir yiyecek kültürüdür. Siz de modası hiç geçmeyen bu lezzet ile seyyar satıcılığa adım atmak istiyorsanız, simit arabası çeşitlerini inceleyebilir, 24 ay garanti ve ücretsiz kargo seçenekleri ile Cemko Metal’den sipariş edebilir, işinizi kalite ile buluşturabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.